Iată câteva rețete de biluțe cu fulgi de cocos care se pot folosi de Crăciun sau cu oricare altă ocazie festivă și nu numai. Sunt rețete descoperite de mine sau adaptate, în anul 2018 când încercam să înlocuiesc prăjiturile clasice cu foarte multă grăsime nesănătoasă, cu zahăr alb rafinat, lactate și alte ingrediente inflamatoare, cu variante mai sănătoase care să aducă în dieta mea foarte mulți nutrienți esențiali fără ca să-mi inflameze organismul și fără să mă facă să mă simt vinovată când consum un dulce. Doresc să mă bucur de fiecare lucru pe care îl fac fără vreo urmă de vinovăție și asta vă doresc și vouă. Puteți încerca aceste rețete minunate și foarte ușor de realizat, chiar acum!
1. Biluțe Energizante cu Caju și Curmale
Ingrediente:
- 1 cană de caju crud (înmuiați pentru câteva ore dacă e posibil)
- 1 cană de curmale fără sâmburi
- 2 linguri de pudră de cacao
- 1/2 cană de fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare:
- Puneți caju-ul într-un robot mixer și măcinați până devine fin.
- Adăugați curmalele și pudra de cacao și continuați să mixați până la formarea unui aluat lipicios.
- Se formează biluțele din amestecul obținut, apoi se tăvălesc prin fulgii de nucă de cocos.
- Se dau la frigider pentru a se întări.

2. Biluțe cu Nucă de Cocos și Migdale
Ingrediente:
- 1 cană de migdale
- 1/2 cană de stafide sau smochine uscate
- 1/2 cană de fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare:
- Se mixează migdalele într-un robot de bucătărie până când sunt mărunțite.
- Adăugați stafidele/smochinele și continuați să amestecați până se formează un aluat omogen.
- Se formează biluțele din amestecul obținut, apoi se tăvălesc prin fulgii de nucă de cocos.
- Se dau la frigider pentru a se întări.

3. Biluțe cu Semințe de Chia și Unt de Arahide
Ingrediente:
- 1 cană de ovăz
- 1/2 cană de unt de arahide natural
- 1/4 cană de sirop de agave sau de arțar
- 2 linguri de semințe de chia
- 1/2 cană de fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare:
- Se amestecă ovăzul, untul de arahide și siropul într-un castron mare.
- Se adaugă semințele de chia și amestecă bine.
- Se formează biluțele din amestecul obținut, apoi se tăvălesc prin fulgii de nucă de cocos.
- Se dau la frigider pentru a se întări.

4. Biluțe de Matcha și Caju
Ingrediente:
- 1 cană de caju crud (înmuiați pentru câteva ore dacă este posibil)
- 1/2 cană de curmale fără sâmburi
- 1 lingură de pudră de matcha (pudră de ceai verde)
- 1/4 cană de fulgi de nucă de cocos pentru acoperire
Mod de preparare:
- Se pun nucile de caju și curmalele într-un robot de bucătărie și procesează-le până când se formează un amestec omogen.
- Se adaugă pudra de matcha și amestecă din nou până când se obține o compoziție omogenă
- Se formează biluțe din acest amestec.
- Se tăvălește fiecare biluță prin fulgii de nucă de cocos.
- Se lasă biluțele să se întărească în frigider pentru cel puțin o oră înainte de a le servi.

5. Biluțe cu avocado și curmale
Ingrediente:
- 1 cană de caju crud (înmuiați pentru câteva ore dacă este posibil)
- 1/4 cană de curmale fără sâmburi
- 1/4 cană de stafide
- 1 lingură de pudră de scorțișoară
- 1 linguriță ulei de cânepă
- 1/2 cană de fulgi de nucă de cocos pentru acoperire
Mod de preparare:
- Se pune caju-ul și curmalele într-un robot de bucătărie, blender și procesează-le până când se formează un amestec omogen.
- Se adaugă pudra de scorțișoară și se amestecă până la omogenizare.
- Se adaugă stafidele și se amestecă întreaga compoziție cu o lingură de lemn
- Se formează biluțe din acest amestec.
- Se tăvălește fiecare biluță prin fulgii de nucă de cocos pentru a le acoperi.
- Se lasă biluțele să se întărească în frigider pentru cel puțin o oră înainte de a le servi.

Poftă bună!
